Wydaje mi się że w niedługim czasie mogą pojawić się inne silniki, to dopiero początek i premiera w salonach.
Jaką krótką antenę CB zamonotwać na miśki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez wkowal10jakie zasięgi się uzyskuje na tych antenachPozdrawiam
MITOB
I :czerwona: GW
Komentarz
-
-
mam dwie, długą lemm eagle (1,6m) realny zasięg 18-20km i krótką sirio omega (niecały 1m) tak aby do garażu bez zdejmowania wchodzić. ta druga w moim przypadku ma realny zasięg do 5km.
polecam jeszcze presidenta iowa. (również koło 1m długości)
a jak na magnesik to willson little will.
ps. przy czym za krótką uważam własnie te 1m a za normalne te około 1,5m
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MitobZamieszczone przez wkowal10jakie zasięgi się uzyskuje na tych antenachFocus II FL 1.6tdci
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBA zasięg sprawdzony przeze mnie i Piotrka_OS jest taki że pomiędzy dwoma triflexami jest 5-10km w zależności od terenu i pory dnia.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MitobZamieszczone przez wkowal10jakie zasięgi się uzyskuje na tych antenachPozdrawiam JaCeK
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SeedLemm 900 - bardzo dobry sprzęt.
Zamieszczone przez sebwiecznajlepsze krótkie anteny to tylko helikalne
Zamieszczone przez sebwieczWięc polecam Indiane od Presidentaczasami dłubię w CB radiach
Komentarz
-
-
Prywatnie sirio 145 + Alan 100+ starcza
Służbowo hustler + Ultra III [ czyt. totalna sieka ]
przyznam się szczerze że Alan + sirio dobrze dostrojone to dla mnie idealny sprzęt, ale jeśli chodzi o te 8h w pracy to więcej mi nie trzeba, zawsze wystarczająco wcześnie wiem że gdzieś ktoś jest... dodam że średnio tygodniowo robię około 1500 km [dni robocze]
nie mówię że jest to perfekt sprzęt ale jest wystarczający na te 8h:twisted: mała czarna :twisted:
Komentarz
-
-
a ja kupiłem taką i jestem w 100% zadowolony a dodatkowo w bagażniku mam ML145 i misourii czy jakoś takBYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786
JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705
www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl
FB: Michał Storoniak
Komentarz
-
-
Kiedyś jeździłem z ML145, ciągle ją trzeba było chować zarówno na postoju jak i w garażach, do czasu jak zwinęli mi magnes z dachu.
Wymieniłem na Triflexa i mam spokój, mało kto odróżni ją od zwykłej radiówki, a zasięg jest wystarczający w codziennym użytkowaniu.była Octavia II, 2005r., 1.9 TDI BJB 105 KM, Kombi, manual 6-biegów
jest Octavia III 2016r., 1,6 TDI CXXB 110KM, Kombi, DSG A7
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebwiecznajlepsze krótkie anteny to tylko helikalne
Jak najbardziej - po rozwinięciu nie jest taka krótka
Zamieszczone przez sebwieczWięc polecam Indiane od Presidenta
Pewnie chodzi o floridę bo indiana nie jest krótka, ma 125 cm.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez markjasKiedyś jeździłem z ML145, ciągle ją trzeba było chować zarówno na postoju jak i w garażach, do czasu jak zwinęli mi magnes z dachu.
Wymieniłem na Triflexa i mam spokój, mało kto odróżni ją od zwykłej radiówki, a zasięg jest wystarczający w codziennym użytkowaniu.
PozdrawiamPozdrawiam
MITOB
I :czerwona: GW
Komentarz
-
-
Mam wrażenie, że albo coś z moim trifciem jest nie tak, albo mam inne oczekiwania niż reszta szanownych forumowiczów :niewiem: Antena nastrojona SWR 1-1,1 na 19 a doczekać się na odpowiedź to masakra. Zresztą Gdy nie ma dużego ruchu w eterze to słychać w miarę daleko, z 5 km może, ale jak pytam to słyszą mnie tylko mobilki w odległości może kilometra.
PozdrawiamJest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000
Komentarz
-
-
Mitob, moze coś z radjem masz nie tak. Ostatnio wracałem z niemiec na pozyczonym od kolegi radyjku, bo swojego ermeska mam zabudowanego w 0II i nie chciało mi sie wyciagac. Antenke miałem floride (znam jej mozliwości) a radio jakies TTI (szmelc niesamowity). Wiec moze zmień radyjko na chwile od kogos i wtedy sprawdzisz poprawne działanie triflexa.
[ Dodano: Sob 14 Sie, 10 18:06 ]
lukanio63, widze, ze juz "edycje" swojego postu zrobiłes.......bo juz bym napisał pare słow. Juz drugi raz Ci sie udalo :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz